U bevindt zich hier:

Een wedstrijd Kings

Klasses

Een jaarbudget

Belangrijke contacten

FAQ

Algemeen:

Startpagina

De Kings of Karting is sinds 2006 verdeeld in twee klasses, de Pro-klasse en de Superpro-klasse. De Superpro-klasse is eigenlijk het algemeen klassement en de Pro-klasse een aparte uitslag binnen dat algemeen klassement voor de beginnende teams. Nieuw vanaf 2010 is de RK1 klasse.

Pro-klasse
Technisch zijn de Pro- en de SuperPro-klasse gelijk. Het verschil zit hem louter in niveau, zoals ervaring, circuitkennis, rijderskwaliteiten en het voor elkaar hebben van de afstelling van de kart.
De Pro-klasse is de instapklasse waar nieuwe teams zich in vestigen en leren. Als je hier in de hoogste regionen meedoet word je na het seizoen gepromoveerd naar de Superpro klasse.

Superpro-klasse
De Superpro-klasse is de topklasse. Hier strijden verscheidene bekende namen voor het hoogst aangeschreven kampioenschap, de Kings of Karting Superpro. Veelal teams met vele jaren ervaring, met ook een goed budget, en rijders die zowel in de Kings als in andere kartklassen zich bewezen hebben.

RK1-klasse
Nieuw vanaf 2010 is de RK1 klasse. Deze klasse rijd met een compleet ander type kart, namelijk de RK1. Voordeel hiervan is dat met slechts 1 motor heeft, waardoor het totaalgewicht van de kart veel lager ligt.

In 2008 bleek de Pro-klasse zeer competitief, kampioen C2N/Telematch Racing eindigde in het algemeen klassement heel netjes als gedeeld derde. In beide klasses is er dus sprake van een zeer sterk startveld!