U bevindt zich hier:

Een wedstrijd Kings

Klasses

Een jaarbudget

Belangrijke contacten

FAQ

Algemeen:

Startpagina

Het Nederlands Kampioenschap Endurance Karting, oftewel de Kings of Karting is Nederlands enige kartklasse die in teamverband verreden wordt. Races van 3, 6 of 8 zorgen ervoor dat het niet alleen op snelheid maar ook op tactiek en doorzettingsvermogen aankomt. De belangrijkste elementen van de Kings of Karting op een rijtje:

De karts

Een Kombikart Prokart

Er wordt in de Kings of Karting geraced met Prokarts. Dit zijn degelijke frames waar 2 viertakt motoren van 160cc op 1 starre as bevestigd zijn. Er wordt gebruik gemaakt van Honda GX160 motoren, wat samen met de degelijke frames deze karts zeer betrouwbaar maakt. Er zijn een aantal fabrikanten die deelnemen aan de Kings of Karting, te weten:

- Koene Kart (+/- 10 actieve karts)
- MS Kart (+/- 8 actieve karts)
- Energy (+/- 3 actieve karts
- Kombikart (+/- 3 actieve karts)
- 7Kart (1 actieve kart)

Van al deze kartfabrikanten vind u de contactgegevens onder het onderdeel Over de Kings / Belangrijke contacten.

Daarnaast word er vanaf 2010 geraced met RK1 karts. Dit zijn karts met slechts 1 motor en een stuk lichter frame. Meer informatie over deze karts vind U op www.prokartingholland.nl

De races

Rechte stuk Pottendijk (Emmen)

Races binnen het kampioenschap de Kings of Karting zijn altijd Endurance races. Dit houd in dat het gaat om wedstrijden van 2 uur of langer. Standaard duren de wedstrijden van de Kings 6 uur, met een enkele uitzondering naar 3 of naar 8 uur. De races worden door het tekort aan circuits binnen Nederland ook in het buitenland verreden en wel op de mooiste circuits van België en Duitsland. Voor karters is met name Spa-Francorchamps een enorme uitdaging. Andere circuits op de kalender zijn: Pottendijk (Emmen), De Landsart (Veldhoven), Hahn (Duitsland) en Emsbüren (Duitsland). Ga voor een wedstrijdbeschrijving naar het onderdeel Over de Kings / Een wedstrijd Kings.

De teams

B&B Racing 2006

Zoals reeds gezegd is de Kings het enige officiële Nederlands Kampioenschap wat in teamverband verreden wordt. Dit houd in dat er teams deelnemen met meerdere coureurs (2-4) en dat er tijdens de races gewisseld wordt van coureur. Dit maakt de races nog eens extra spannend, immers de ene coureur is de andere niet! Kijk onder Over de Kings / Belangrijke contacten voor een aantal teams die je over het opzetten van je eigen team wat meer kunnen vertellen.